NAJČEŠĆE PREVARE PRILIKOM VAGANJA ILI KUPOVINE KAMIONSKE VAGE

NAJČEŠĆE PREVARE PRILIKOM VAGANJA ILI KUPOVINE KAMIONSKE VAGE

-Najgori scenario koji može da se desi je da betonska kamionska vaga pukne a razlozi za to mogu biti sledeći. Proizvođač ne stavi dovoljno armature ili je kvalitet betona koji se naliva u nju neadekvatan. Prilikom kupovine betona obavezno tražiti atest kocku jer je u slučaju da vam je isporučeno jedno a da ste platili nešto kvalitetnije, dobavljač dužan da nadoknadi štetu i izgubljenu dobit. Na sreću ovo se dešava jako retko. Ono što se često dešava je da se kupcu žuri, pa umesto da sačeka da se beton osuši koliko treba (minimum 21 dan) taj period se skrati, dodje do malih naprsnuća u koja kasnije ulazi voda, zimi se led širi, počinje da razara most vage i značajno joj skraćuje životni vek.

 

-Nikada, ALI NIKADA, ne pristajte na to da sami radite oplatu vage i armaturu a da proizvođač obezbedi elektroniku i montažu. Na prvi pogled to izgleda povoljnije, kad se sve sabere na kraju bude značajno skuplje, a svaki rizik vezan za kvalitet je na vama a to vam je prvi put da radite tako nešto.

 

-Ako vam prodavac nudi višu vagu – to nije dobro! Dešavalo se u praksi ranije da se kupcima nudi vaga od 25cm visine a onda donesu kolsku vagu od 50 cm sa objašnjenjem – duplo je jača. Dogovorili ste da navozne rampe radite vi ali vam nisu rekli da je zakonski maksimalni nagib 5% pa umesto rampi od 5 metara sad morate da uradite 10m sa svake strane. Ali to nije samo duplo više, u prvom slučaju to je 3.75m kubnih betona a u drugom je 15m3. Plus što ide više armature. Pa ponuda koja je u prvom slučaju delovala povoljnije sada je značajno skuplja i vaga zauzima više prostora kojeg često nema dovoljno.

 

  • Najstariji trik prilikom merenja je merenje sa vozačem i bez vozača, ali to svi znaju tako da retko može da prođe.
  • Ako kamiondžija želi da mu kamion bude lakši, prednjim ili zadnjim točkovima nagazi ispred ili iza kolske vage, što se najčešće radi uz pomoć samog vagara. Ako je vaga u nivou puta onda nagazi točkovima bok sa strane suprotne od vagara. Najbolja zaštita od ovoga su kamere.
  • Prilikom otkupa kada se čeka dugo u redovima neki ljudi ugrade rezervoare za vodu ispod svojih vozila ili prikolica. Izmeri se pun, preda robu i dok čeka na drugo merenje pusti vodu da iscuri te po svakom odlasku ukrade par stotina kilograma.

 

– Od prevara ne prezaju ni vlasnici vaga. Nijedna ozbiljna vagarska kuća se neće igrati sa ovim jer gubitak licence povlači i krivičnu odgovornost. Pored falsifikovanja žigova, bilo je i skidanja žigova sa  malih vaga i lepljenja na kamionske vage zbog velike razlike u ceni za žigovinu. Na sreću sada inspektori proverom serijskog broja nalepnice mogu odmah da utvrde da li je bilo zloupotrebe ili ne.

 

– Na terenu smo viđali da ugrade još jednu mernu ćeliju ispod stola u vagarskoj kućici. Ako hoće da dodaju težinu, oslone se, a ako hoće da je smanju podvuku nogu pa oduzmu kilažu. 40 kg u plus pa 40 kg u minus puta 1000 merenja je 80 tona robe a pošto se krade po malo, uglavnom niko ni ne pravi problem.

–  Viđali smo i da se ubaci lopta ispod vage koja daje otpor srazmerno pritisku ,ali smo jednom naišli i na mnogo ozbiljniju varijantu – vazdušne jastuke koji se po potrebi napumpavaju i ispumpavaju.

 

Ima ovih primera još mnogo, ali ovo su najčešći. Ukoliko primetite bilo šta sumnjivo, javite nam, a mi ćemo nadležnim organima.